Perfa-macka à la Italien
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 100 g skivad Sopressa-salami
  • 100 g skivad italiensk örtskinka
  • 100 g skivad bresaola
  • 100 g skivad gruyère
  • 1 durum-limpa
  • 2 tomater
  • 1 påse babyspenat
Instruktioner
  1. Skär igenom brödet på hälften, som du gör med ett litet bröd fast på hela limpan.
  2. Gröp ur lite av innehållet från brödet, men inte ända ner till skorpan.
  3. Dela tomaterna men pressa dem bara mot brödets kanter så att saften sugs upp av brödet.
  4. Varva med ett lager ost, skinka, salami, bresaola, babyspenat och sedan allt om igen tills allt pålägg ligger i limpan.
  5. Dela den färdigfyllda durumlimpan som en tårta i fyra lika stora trianglar.
  6. Voila, perfekta skurna kanter och sjukt god smörgås!
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/inspiration/sa-gor-du-en-perfekt-italiensk-smorgas/