Auberginerullar fyllda med labneh och smak av dadelsirap
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 2-3 st auberginer
  • Salt
  • 400 g labneh
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • ½ citron
  • 2 tsk dadelsirap
  • 1 tsk harissa
Instruktioner
  1. Skiva auberginerna tunt på längden. Lägg på ett fat och salta. Låt stå i 3 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka persiljan. Blanda persilja, labneh, dadelsirap, olivolja, citronjuice och harissa i en bunke.
  3. Torka bort saltet från auberginen. Smörj en ugnsform eller plåt. Lägg ca 1 msk av labneh blandningen i varje aubergine skiva. Rulla ihop. Fäst med tandpetare. Ställ in i ugnen ca 6 minuter.
  4. Servera gärna med Sevans hummus eller baba ghannouge.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/lander/libanon/auberginerullar-fyllda-med-labneh-och-smak-av-dadelsirap/