Böngryta från Balkan, Pasulj - recept
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 10
 
Ingredienser
  • 5 st finhackade gula lökar
  • 5 st finhackade morötter
  • 3 st finhackade palsternackor
  • 4 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kg kallrökt revben i tjocka bitar
  • 200 g kallrökt sidfläsk i tjocka skivor
  • 300 g slantade Sremska korvar
  • 1 ca 600g vita bönor eller borlottibönor
  • 6 st köttbuljongtärning
  • redning
  • 3 msk ungersk söt paprikapulver
  • 3 msk vetemjöl
Instruktioner
  1. Ta fram en stor gryta och varva alla ingredienser i lager på lager. Häll på kallt vatten så att allt täcks. Smula ner buljongtärningarna och koka upp. Dra ner värmen och låt allt sjuda i ca 3 timmar eller tills bönorna är mjuka och köttet lossnar från revbenen.
  2. Bryn lätt vetemjöl och paprikapulver i smält smör i en stekpanna. Ös med vätska från bönsoppan och rör ner redningen i soppan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Om du vill kan du skippa vetemjölet för ett glutenfritt alternativ!
  3. Servera med lite hackad pladpersilja och nybakat bröd.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/lander/polen-lander/bongryta-fran-balkan-pasulj-recept/