Ratatouille med Marockanska sardiner
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 6
 
Ingredienser
  • 1 gul lök
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • ½ zucchini
  • ½ aubergine
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm malen spiskummin
  • ½ tsk mejram
  • ½ tsk timjan
  • salt och peppar
  • 200 g krossade tomater
  • 2 kokade ägg
  • 1 burk sardiner
Instruktioner
  1. Skär grönsakerna i jämnstora bitar och hacka löken.
  2. Stek lök och aubergine i olivolja i cirka 5 minuter tills det får lite färg.
  3. Lägg därefter i paprika och zucchini och stek ytterligare några minuter. Rör om kärleksfullt.
  4. Pressa över vitlöken. Salta och peppra.
  5. Häll på tomaterna och kryddorna.
  6. Låt puttra på svag värme i cirka 15 minuter. Lägg i äggen (finhackade) och sardinerna de sista 4 minuterna och rör om.
  7. Servera nystekt.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/inspiration/marockanska-sardiner-couscous-rataouille/