Koka din egen buljong
 
Ingredienser
  • Ben/märgben
  • Morötter
  • Kålrötter
  • Gul lök
  • Vitlök
  • Vitpeppar
  • Oregano
  • Timjan
  • Tomatpuré
  • Lagerblad
Instruktioner
  1. Börja med att rosta benen i ugnen på 225 grader så att de får färg (15-20 min).
  2. Medan du väntar på att benen ska rostas, skala och skär vitlök, gul lök, morötter och kålrot i grova bitar.
  3. Ta ut benen ur ugnen, häll över grönsakerna och tomatpuré och rör om. Rosta i ytterligare 5-10 min.
  4. Häll allt i en stor gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av skyn. Häll i vitpeppar, lagerblad, oregano och timjan och koka/sjud fonden på låg temperatur i 5-6 timmar.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/kott/koka-din-egen-buljong-recept/