Pumpasoppa från Panama
 
Ingredienser
  • En butternutpumpa
  • En sötpotatis
  • En purjolök
  • En bit ingefära
  • Smör
  • Röd chili
  • 6 dl vatten
  • Hönsbuljong
  • En burk kokosmjölk
  • En matsked honung
  • En lime
  • Salt och peppar
Instruktioner
  1. Skala pumpan och sötpotatisen och skär i bitar.
  2. Hacka purjolök och röd chili och fräs med pumpa och sötpotatis i en gryta med en klick smör.
  3. Späd med vatten, tillsätt hönsbuljong och koka upp under lock och sjud sedan tills pumpan är mjuk.
  4. Mixa soppan slät och rör ner kokosmjölken.
  5. Smaksätt med riven ingefära, salt, peppar, honung och saften från limen.
  6. Toppa gärna med rostade pumpakärnor.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/pumpasoppa-fran-panama/