Recept på höstens godaste viltgryta
 
Ingredienser
  • 800 gram älgstek
  • 15 mandelpotatisar
  • Två morötter
  • Två palsternackor
  • Timjan, rosmarin & persilja
  • En stadig näve kantareller
  • Två schalottenlökar
  • Två deciliter grädde
  • Ett halvt gals vitt vin
  • En deciliter viltfond
  • Två kapsyler portvin
Instruktioner
  1. Hacka rotfrukterna, lägg i långpanna med salt, peppar, olivolja och örterna.
  2. Sätt in i ugnen på 175°C i 30-45 min.
  3. Stek älgen med smör, salt och peppar tills den får färg, lägg i ugnen på 150°C tills innertemperaturen når 55-60°C.
  4. Bryn kantarellerna och schalottenlöken i en ordentlig klick smör.
  5. Tillsätt grädde, vin, viltfond, salt och peppar.
  6. Red eller koka till önskad konsistens.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/inspiration/recept-pa-hostens-godaste-viltgryta/