Hallens hollandasie med brynt smör
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 250 gram smör
  • 3 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • saften från en halv citron
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Smält smöret i en kastrull, höj sedan värmen något för att bryna smöret. Rör hela tiden i kastrullen.
  2. När smöret skummar, får en mörkare färg och du känner en nötig doft vet du att det är klart.
  3. Häll över det bryta smöret i en skål, ställ åt sidan och låt svala.
  4. Gör ett vattenbad i en stor kastrull, viktigt att vattnet inte kokar.
  5. Blanda ihop äggulor, vitvinsvinäger och vatten i en mindre kastrull och ställ den i vattenbadet, vispa samman tills det skummar och blandningen tjocknat.
  6. Ta nu kastrullen ut vattenbadet.
  7. Ta bort det översta skiktet som bildats på det brynta smöret och vispa sedan ner smöret i ägg äggblandningen, lite i taget.
  8. Smaka av hollandaisen med salt, peppar och saften av en citron.
  9. Servera med din favoritprimör, ät och njut.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/inspiration/hallens-hollandasie-med-brynt-smor/