Söndagstortellini med köttfärssås
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 2 paket tortellini (ca 800 gram sammanlagt)
  • 2 st gula lökar
  • 400 gram köttfärs (gärna färskmald på högrev, fråga hos G. Nilssor eller Latinamerikanska livs så maler de på plats)
  • 400 gram konserverade, hela tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning i valfri smak
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • malen svartpeppar och salt efter smak och tycke
  • creme fraiche till servering
Instruktioner
  1. Koka tortellinin enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka löken. Fräs i smör. Smula ner köttfärsen och låt den bryna med löken. Späd med tomat och vatten. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vitlök och kryddor. Låt såsen puttra under lock ca 30 min. Smaka av med salt.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/sondagstortellini-med-kottfarssas-och-creme-fraiche/