Jordärtskocka
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 500 g jordärtskockor
  • 3 potatisar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 1 ½ dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 0,5 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • valfri mängd salt och peppar
  • valfri färsk krydda till garnering, beroende på säsong och tycke
Instruktioner
  1. Börja med att skala jordärtskockorna och potatisen och skär dem i bitar.
  2. Finhacka eller pressa vitlöken.
  3. Fräs ingredienserna i smör i en kastrull.
  4. Häll på vinet och låt hela kalaset koka ihop i någon minut.
  5. Häll sedan i vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om och låt koka i 15 minuter.
  6. Mixa soppan med en mixerstav eller i en blender/matberedare. Rör i grädden och värm lite till.
  7. Smaka av med salt och peppar. Mums!
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/inspiration/jordartskocka-pa-3-satt/