Lomi Lomi lax-bowl

Lomi lomi betyder massera på hawaiianska och i det här fallet syftas det på att man ska massera in saltet i laxen. Bowl är den nya trenden som innebär matig och färggrann sallad som ätes ur, ja, en skål! Perfekt en het sommardag!

Lomi Lomi lax-bowl
Serves: 4
Ingredients
  • 3–4 dl rött ris
  • 400 g rå lax, gärna Salmalax
  • ½ tsk salt
  • 3 tomater
  • ½ gul lök
  • 1 salladslök
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 avokador
  • 80 g sockerärter eller sugarsnaps
  • 100 g algsallad
  • 40 g alfalfa groddar
  • 40 g ärtskott
  • 4 limeklyftor katzusås, koreansk sås
Instructions
  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Skär laxen i kuber, blanda saltet med laxen.
  3. Skär tomaterna i klyftor och kärna ur dem. Skär tomatköttet i tärningar. Hacka löken. Blanda ihop laxtärningarna, tomatbitarna och löken.
  4. Strimla salladslöken och blanda med laxen. Strö över chiliflakes.
  5. Kärna ur och skala avokadon, skär den i skivor.
  6. Strimla sockerärterna på längden. Lägg upp riset i skålar.
  7. Lägg lomi lomi-laxen på toppen och lägg på alla ingredienser i grupper runtomkring. Lägg på limeklyftorna och servera katzusås till. Det går även bra med srirachasås eller srirachamajonnäs

 

Recept: Elisabeth Johansson. Foto: Klas Sjöberg. Från senaste nr av Tidningen Hallen.