Zucchinipanna med kycklingfärs i ugn, bild för bild

Ibland behövs ett hands on, steg-för-steg och bild-för-bild, enkelt och nyttigt recept med max 5 ingredienser. Det här är ett sådant. En lätt gratäng som passar att servera till gäster eller till sig själv, den funkar orimligt bra i matlådan och är förbaskat smakrik för att vara så nyttig:

Du behöver en skivad zucchini (osthyvel funkar utmärkt), två rivna morötter, 500 g kycklingfärs, en hackad lök, tre buljongtärningar i valfri smak och en skvätt olivolja.

Bryn alltihop förutom zucchinin.

Rör om så gott det går, en del kommer att hamna utanför – så är det bara.

Varva ett lager zucchini med den stekta härligheten.

Varva så tills du nått toppen av ugnsformen eller ingredienserna bara tagit slut. Häll sedan över uppkokat vatten utblandad med buljongtärningarna, så att det täcker allt. Ställ i ugnen cirka 45 minuter på 200 grader.

Ät och njut! Smaken är varm och nötig och allt formligen smälter i munnen – formidabelt!