Förrätt

Ugnsbakad brie med pecannötter och honung

Det här lagar du på under en minut, när gästerna plötsligt dykt upp på terasstrappan och kylen ekar tom. Du behöver nämligen bara tre ingredienser: brieost, nötter och honung. De två sistnämnda brukar finnas i de flesta skafferi, och eftersom att brie har bra hållbarhet så kan du med fördel låta det bli en basvara i kylen. Ifall du råkar ha en näve bär så kan du finhacka och strössla dem över osten innan allt […]

Ugnsbakad brie med pecannötter och honung Läs mer »

Ta med röran i en tjusig glasburk på näst

Recept på Äggsmör -> perfekt för knytkalas

Har du smakat äggsmör någon gång? Oftast äts det som pålägg på karelska piroger men det är oerhört gott på till exempel knäckebröd med avokado och finhackad tomat, eller på små kavringssnittar med ett persiljeblad i toppen. Ta med röran i en tjusig glasburk på nästa knytkalas, det går supersnabbt att laga och oftast har en alla ingredienserna i kylen redan. Äggsmör har också en tendens att försvinna först från buffébordet, vilket ju alltid är

Recept på Äggsmör -> perfekt för knytkalas Läs mer »

Grönkålschips med parmesan

Grönkålschips med parmesan

Har du också svårt att hålla dina hälsolöften när fredagskvällen nalkas och det är dags att inhandla lite snacks till filmkvällen hemma i soffan? Förra veckan testade jag att göra egna grönkålschips med parmesan och MUMS vilken läckerhet! Dessutom var de superenkla att göra och var klara på under 10 minuter. Passar även som ett lyxigare mingelsnacks eller tilltugg på festen. Recept: Grönkålschips med parmesan Ingredients Grönkål i valfri mängd Olivolja, gärna en lite lyxigare

Grönkålschips med parmesan Läs mer »

ka små munsbitar fyllda med havssälta och fr

En förrätt att se (äta) mer av 2016

En nyårsrätt som gärna skulle kunna få göra comeback lite oftare under året är löjromsrutor med crème fraiche och rödlök. Dessa friska små munsbitar fyllda med havssälta och frasighet i kombination med den lena fraichen gör vilken fredag som helst lite ljusare. Ett behövligt inslag såhär i årets mörkaste första månader. Tillsammans med ett högt glas av något iskallt och bubblande blir det inget mindre än perfekt. Björnbärsdrinken kommer härifrån. Löjrom av olika slag, däribland

En förrätt att se (äta) mer av 2016 Läs mer »

Veckans vara är ett riktigt vårtecken: spa

Gotländsk sparris från Sandins

Salt, timjan och citron – goda sparriskamrater. Veckans vara är ett riktigt vårtecken: sparrisen! Gotländsk sparris för att vara mer specifik. Sparris kan både kokas, stekas eller grillas och passar lika bra i soppor som sallader, till lamm eller spaghetti. Proiscuttio-inlindad sparris är en klassiker på sommarens smörgåsbord, likaså smörstekta stjälkar med riven parmesan. Hos Sandins frukt & grönt i Hötorgshallen finns det förutom ramslök och massa andra nyskördade godgrönsaker även gotländsk sparris just nu.

Gotländsk sparris från Sandins Läs mer »