Fisk

Byt fredagschipset mot färska räkor, aioli och vitlöksbaguette

Ibland är det de enkla knepen som är de absolut bästa. Sommarkvällarna är äntligen här och viskar om lediga tider. Vi säger: passa på! Byt ut fredagschipset framför tv:n och sätt dig ute på balkongen eller valfri grön gräsplätt med ett gäng färska räkor, en skål aioli och frasig (och med fördel lätt värmd) vitlöksbaguette. Melanders och Fiskeläget i Hötorgshallen har både räkorna och den där perfekta aiolin (Eller alternativ till den, för den mer […]

Byt fredagschipset mot färska räkor, aioli och vitlöksbaguette Läs mer »

Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft

Dröm iväg till Sydfrankrikes olivlundar och värmande vårsol med det här delikata receptet ur Hallen #10, 2016. Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft Serves: 4 Ingredients FISK 2 rödmullar, kan vara smart att beställa eller fråga fiskhandlaren om liknande fisk. 2 små tioarmade bläckskar (squid), rensade, det är själva kroppen du behöver 12 gröna sparris 1 skiva stekt vitt bröd skuren i fyra bitar 8 ravioli, helst fyllda med svarta oliver. Du

Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft Läs mer »

Anrättningen (en klassikerrätt förtjänar

Stockholms godaste räksallad

Bara tanken på denna räksallad gör mig hungrig igen, den var så oerhört god! Handskalade räkor med finhackad krispig sallad, quinoa, len rhode island-sås och ägg. Anrättningen (en klassikerrätt förtjänar ett gammaldags ord) kommer från Sandys på Hötorgshallens gatuplan och kan avnjutas på plats i deras servering vid fönstret med finfin utsikt över Hötorget. Men den är så pass god att den går bra att äta till middag också, förslagsvis serverad på en tjusig tallrik

Stockholms godaste räksallad Läs mer »

Upptäck Havs sprudlande bar

Havs serveringsdel är en riktig guldhörna och inte bara för att borden skimrar i lovande mässing. I hörnet intill butiken på nedre plan kan stammis- såväl som kändisspaning bedrivas, både politiker, musiker och stjärnkockar kan ses med ett glas i handen och en perfekt gratinerad hummer med pommes på tallriken. Utsikten från serveringen är över butiken och som en lång, dignande kustremsa sträcker diskarna ut sig framför gästerna. Här är stämningen på topp, både framför

Upptäck Havs sprudlande bar Läs mer »

Hos Fiskeläget i Hötorgshallen är diskarn

Hemlagad Fiskgratäng med torskrygg och hummersås à la Fiskeläget

Kräftsäsongen är i sin slutfas och krabbsäsongen har dragit igång. Hos Fiskeläget i Hötorgshallen är diskarna fyllda med deras populära fiskgratänger lagom inför hösten. Tim berättar hur det går till när de tillverkas: Hela, nyinkomna fiskar filéas och ingår i gratängerna med olika såser. På morgonen skalas det humrar som blir huvudnumret i den mustiga fondsås som hälls över delikata bitar hälleflundra, marulk, sjötunga eller de fiskar de har fått in för tillfället. Hållbarhet och

Hemlagad Fiskgratäng med torskrygg och hummersås à la Fiskeläget Läs mer »

Det bästa med Hötorgshallens fiskehandlar

Officiella Kräftpremiären!

Idag är det den officiella kräftpremiären, aka årets bästa dag enligt vissa av oss! Fiskeläget har fått in underbara insjökräftor, Hav har laddat med nyokta signalkräftor från Hjo och Melanders diskar är fyllda med klarröda kräftisar redo att sjunga visor till. Det bästa med Hötorgshallens fiskehandlare är att du slipper göra någonting själv, alla kräftskivans tillbehör (både sådana du kan och inte kan tänka dig) har de förberett! Västerbottenpajer, hummermidorer, aiolis i olika smaker –

Officiella Kräftpremiären! Läs mer »

Den lyckade japanska dieten

Ät japanskt och lev längre. En ny studie visar på sambandet mellan att äta enligt den traditionella japanska dieten och att förlänga livet. Nyckeln till detta sägs vara så kallad mindful eating, att vara medveten om råvarorna och att äta allsidigt. Det innebär att restriktionerna är få, dieten är fylld kolhydrater i form av nudlar och ris, men även grönsaker, fisk och baljväxter. Portionerna är resonabelt stora och hara hachi bu tillämpas i stor utsträckning,

Den lyckade japanska dieten Läs mer »

Sill och lax från Hav(et) i Hötorgshallen

Det finns en charm i att lägga in sin egen sill och grava sin egen lax. Men det finns också en charm i att inhandla sakerna hos någon som gjort exakt det hundratals gånger tills varenda smak och filé uppnått perfektion. De som handlat på Hav vet vad det handlar om, när kylen är fylld med deras runda plastaskar med blå vågor vet en att helgen kommer att bli fullständigt strålande! På fredag är det

Sill och lax från Hav(et) i Hötorgshallen Läs mer »

vecka kan du se vad vad veckans Fredagspåse

Melanders fredagspåse

Vill du slippa spendera hela fredagskvällen i köket eller framför datorn googlandes ”vad ska vi äta för middag”? Varje vecka plockar fiskhandlarna hos Melanders ihop en Fredagspåse med ingredienser för en lyxig trerättersmiddag för två personer. Varje vecka kan du se vad vad veckans Fredagspåse kommer att innehålla på Melanders hemsida, oftast är det något med färsk fisk eller skaldjur som huvudingrediens. Fredagspåsarna kostar alltid 590 kronor och går att köpa hos Melanders på fredagar, i

Melanders fredagspåse Läs mer »

Dessutom bjuds det på ett härligt recept s

Grillad abborre serranolindad sparris med pepparot- och citron-crème fraiche

I nya numret av Hallen (som finns att plocka med hem gratis i Hötorgshallen), tipsar Melanders om sommarmaten nr 1: grillad aborre. Dessutom bjuds det på ett härligt recept som förtjänar att digitaliseras så att ni kan hitta ingredienserna enkelt i mobilen när ni är och handlar, så här kommer det: Grillad abborre serranolindad sparris med pepparot- och citron-crème fraiche Prep time: 20 mins Cook time: 5 mins Total time: 25 mins Serves: 4 Ingredients

Grillad abborre serranolindad sparris med pepparot- och citron-crème fraiche Läs mer »