Fågel

Mustig kycklinggryta med plommon

Det är dags att skörda plommonen, förutsatt att du har ett träd i närheten alltså. Om inte så kan du köpa höstens tjusigaste frukt hos Sandins och sedan låta den sjuda i en höstig kycklinggryta à la Marcy på Piccolino. ”En mustig gryta som värmer en ruggig höstkväll. Gör en större sats, smakar ännu godare dagen därpå. Passar till vardagen såväl som festligare tillfällen. Prisvärt, gott och enkelt att tillreda. – Marcy Hassmén, Piccolino I […]

Mustig kycklinggryta med plommon Läs mer »

Helgrillad majskyckling med baconlindad sparris

I det nyaste numret av tidningen Hallen så bjuder Hellbergs på en härlig, grillad majskyckling med citronsmör, potatispuré, baconlindad sparris och rostad vitlökscreme. En hel kyckling i en hel söndagsmåltid, komplett med vårsparris och allt. Majskycklingen hos Hellbergs är en storfavorit hos stammisarna. Den kommer från ett familjeföretag i skånska Munka-Ljungby. Björn Olsson köpte sina första gäss redan som åttaåring och Viking Fågel etablerades 1994. Produktionen är klimatsmart och tar största möjliga hänsyn till fjäderfänas

Helgrillad majskyckling med baconlindad sparris Läs mer »

Pestomarinerad kycklingfilé med parmesan, fetaost och sweet chili drops

I torsdags förra veckan i vårt e-nyhetsbrev gick receptet på de här smarriga kycklingfiléerna ut lagom till helgens middagsplaner. Det kan vara knepigt att veta vilken dryck som passar till maten och även detta löser vi i ovan nämnda brev med handplockade drycker, helt skräddarsydda för varje enskilt recept. Det är ett enkelt sätt att imponera på middagsgästerna och dessutom ett mindre beslut att ta i fredagshandeln. Så, prenumerera och få recept plus dryckestips och

Pestomarinerad kycklingfilé med parmesan, fetaost och sweet chili drops Läs mer »

schefen Peter Schenks bästa recept baseras p

Helstekt kalkon fylld med citronsmör

Hellbergs fågel och vilt tipsar, i vinterns nummer av vår kundtidning Hallen, om hur du gör en helstekt kalkon i ugn på bästa sätt. Butikschefen Peter Schenks bästa recept baseras på Gordon Ramsays ”christmas turkey” som enligt Peter är det absolut godaste kalkonreceptet han smakat. Här kommer en Hellbergsk variant på julkalkonen: Recept: Helstekt kalkon fylld med citronsmör Ingredients <b>Ingredienser – fyllning:</b> 8 (eller fler) remsor sidfläsk eller bacon 3 msk rumstempererat smör 2 lökar,

Helstekt kalkon fylld med citronsmör Läs mer »

ns kundtidning nr 3, 2014, får du följa med

Recept: rapphöna med ugnsbakad potatis och stuvad spenat

Vad passar väl bättre en dyster novemberkväll än en mör rapphöna med timjankryddiga potatisklyftor och stuvad spenat som smälter på tungan? Ett glas fylligt rött vin på det, och du har ett riktigt bra middagsalternativ till fredagstacosen. I Hallens kundtidning nr 3, 2014, får du följa med vinmakaren Joao Portugal Ramos på jakt efter rapphönor på hans gård i Alentejo, Portugal. Bra inspiration inför höstmåltiden! Recept rapphöna för 4 personer 3 rapphönor i bitar 2 gula

Recept: rapphöna med ugnsbakad potatis och stuvad spenat Läs mer »

t jobbar kocken Marcy Hassmén som har persis

Zereshk polo ba morgh – kyckling med berberisris à la Piccolino bar

Piccolino Bar med sina charmiga luncher, flörtiga bakverk och delikata kaffebar utgör något av Hötorgshallens hjärta på nedre plan. I köket jobbar kocken Marcy Hassmén som har persiska rötter. I nr 3 av vår kundtidning Hallen bjuder hon på receptet till en typisk persisk maträtt bestående av stekt kyckling med berberisris. Att koka ris på persiskt vis är en vetenskap i sig, men med tungan rätt i mun går det och blir jättegott. Berberisbären adderar en frisk syrlighet till riset – och mängder av

Zereshk polo ba morgh – kyckling med berberisris à la Piccolino bar Läs mer »

Greens and vitamins!


 Stekt Tavuk-kyck

Middagstips: Tavuk-kyckling från Bosphorus i citrus-sällskap

Allt som behövs. Greens and vitamins! Stekt Tavuk-kyckling. Krispigt, friskt och himmelskt gott. För dig som vill ha en snabb, enkel, näringsrik och balanserad middag är Tavuk-kycklingen från Bosphorus en riktig pärla. Den är spröd, saftig och kryddig och med smakerna rosmarin, anis, oregano, persilja och selleri blir det som en ört-trädgård i en tugga! Mezerätter äts ofta i ett slags smörgåsbord där man kombinerar lite av varje men de går lika bra att lyfta

Middagstips: Tavuk-kyckling från Bosphorus i citrus-sällskap Läs mer »

ade ingen någonsin...

Gå-bort-gåvan, vars d

Majskyckling i gå-bort-present

Det trevligaste med att bli bortbjuden är att komma på vad man ska ta med sig i present. Sade ingen någonsin… Gå-bort-gåvan, vars dramatiska namn på sätt och vis beskriver olusten man känner inför den, består vanligtvis utav en flaska vin. Denna tas emot av värdinnan/värden och förpassas till ett hörn i köket, där den sedan står och drar anonymt bland de andra gästernas bidrag. I bästa fall korkas den upp senare på kvällen och

Majskyckling i gå-bort-present Läs mer »