Recept

Tips på recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

[sub_category_list]

Allt för grillen i Midsommar

Sill, färsk potatis, lax och jordgubbstårta är alla trogna inslag på midsommarlunchen. Men efter att du dansat små grodorna, hoppat säck och spelat kubb är det dags för nästa midsommartradition, du tänder grillen! Vi har snackat med Leffe på G-Nilssons Livs som gett oss sina 5 bästa tips för att lyckas med grillningen i Midsommar. Leffes grillskola Hälften — Hälften  Om du grillar på kolgrill är det ett bra tips att bara fylla hälften av grillen […]

Allt för grillen i Midsommar Läs mer »

Hallens hollandasie med brynt smör

Nu är det äntligen dags för matälskares mest efterlängtade årstid. I takt med att vårsolen värmer upp gator och torg letar sig också årets spröda och primörer äntligen upp ur jorden. Den gröna sparrisen är först ut och med sin aromatiska smak får den gärna ta plats på tallriken. Sparris tillagas bäst med lätt hand —  ät den precis som den är tillammans med Hallens egna hollandaise gjort på brynt smör. Ett recept med enkla och

Hallens hollandasie med brynt smör Läs mer »

Grillad Seabream

När kvällssolen lyser upp stadens gator, uteserveringar och uteplatser är det äntligen dags för grillpremiär. Och varför då inte bege sig ner till oss och botanisera bland diskarna hos vår olika handlare för att inspireras och få tips på riktigt goda  och somriga recept. I disken hos Hav hittar du nu riktigt fin Seabream, en vit portionsfisk från medelhavet som passar utmärkt till sommarns grillfester och familjekvällar! Du vet väl förresten att du alltid kan

Grillad Seabream Läs mer »

Råbiff à la Angie

Under 60 år har det minst sagt hänt både ett och annat i Hallen. En klassiskt historia som många säljare minns än idag är den lilla damen från Östermalm i den vackra turbanhatten. Var och varannan dag kom hon ner till Hallen och alltid skulle hon ha samma sak — två hekto råbiff. Men det fick inte vara vilket kött som helst, råbiffen skulle alltid vara mald på oxfilé.Säljarna skakade på huvudet och undrade sinsemellan varför

Råbiff à la Angie Läs mer »

Sol och Gelato

Den kanske mest efterlängtade dagen på året är här. Den där självande dagen när solen och värmen möts och strålar samman för första gången på månader. När allt du behöver är en tunn tygjacka, när körsbärsträden snart slår ut i blom och när kommer på dig själv med att höja blicken från maken, titta upp, nicka och le mot människor du möter på gatan. Det doftar vår och förväntan i luften — och med det

Sol och Gelato Läs mer »

Måndag i Marrakech

Nu när det efterlängtade solljuset precis letat sig tilllbaka men vinterkylan fortfarande biter sig kvar är det härligt att samlas, äta gott och umgås med de du tycker om. Vad passar då bättre än ett långkok med varma smaker från Nordafrika? Den här receptet är det gänget på Köttkompaniet som har plockat ihop. ”Att laga en riktigt god gryta är enkelt, det handlar egentligen bara om två saker: att du har bra råvaror, men framförallt – lite tid. Allt du behöver till det här receptet hittar

Måndag i Marrakech Läs mer »

Värmande soppa med vermicelli

Här har du en värmande och god soppa att stoltsera med när du vill briljera med dina vegetariska kok-kunskaper. den kräver inga förkunskaper utan följ bara detta enkla recept och du har en lyckad lättsam middag med din käresta. Värmande soppa med vermicelli Serves: 4 Ingredients Ingredienser – buljongen: 1 gul lök 1 liten morot 1 msk smör + 1 msk olivolja 1 liter vatten 1 liter buljong, vegetarisk eller av höns 1 solovitlök 2

Värmande soppa med vermicelli Läs mer »

Söndagstortellini med köttfärssås och creme fraiche

En enkel klassiker som inte kan gå fel. I den här rätten behöver du egentligen bara laga såsen eftersom att det finns så mycket god, färdiglagad tortellini att välja bland. Har du till exempel testat tryffel-fagottinon hos Carls Deli? För god.. Förslagsvis kan du servera dessa söta baguettesnittar med romatica-tomater och ricotta från Apulien till förrätt. Söndagstortellini med köttfärssås Serves: 4 Ingredients 2 paket tortellini (ca 800 gram sammanlagt) 2 st gula lökar 400 gram

Söndagstortellini med köttfärssås och creme fraiche Läs mer »

Jordärtskocka på 3 sätt

Jordärtskocka – är den inte lite av en doldis? Det tycker vi det är dags att ändra på, för jordärtskockan går att kombinera till det mesta och smakar så otroligt gott. Här ger vi 3 tips på hur du kan äta den eller få in den i din matlagning. #1. Rostad jordärtskocka – som tillbehör till det mesta Istället för potatis, som krispig bonusgrej i din favoritsallad eller som snacks? Rostad jordärtskocka passar till det

Jordärtskocka på 3 sätt Läs mer »

Varma sallader hör årstiden till

Vi rekommenderas ju att äta ungefär 500 g grönsaker om dagen. Därför rekommenderar vi här några ljumna och varma sallader som gör sig bra såväl till luinch som en sen lättsam middag. Sötpotatis är en bra ingrediens till en varm sallad.  #1. Halloumipanerad kyckling med grönt Halloumipanerad kyckling låter som en dröm men den kan bli verklig och det är inte ens särskilt svårt. En smakrik helglunch, kanske! #2. Ljummen tortellinisallad med bresaola Ljummen pasta

Varma sallader hör årstiden till Läs mer »