Nässelsoppa med kokosmjölk och mynta

Nu är det högsäsong för nässlor, omysigt i trädgården men desto trevligare i köket. Använd handskar när du skördar ogräset och klipp enbart bort toppskottet. På våren äts hela plantan men i slutet av juli är det kronan som används till matlagningen. Det är de ljusgröna, bredare bladen som ger bäst smak och det hela påminner lite om spenat med en syrlig underton.

Servera med nygräddat bröd och vispa in crème fraichen så den skapar en tjusig virvel. Garnera med kokos, mynta och balsamico.

Nässelsoppa med kokosmjölk och mynta
 
Förberedelser
Tillagningstid
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 2l nässlor
  • 1l färsk spenat
  • 6 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1–2 tsk grönsaksbuljongpulver
  • peppar
  • 2 dl creme fraiche
Instruktioner
  1. Skölj nässlorna noggrant.
  2. Förväll i 10–15 minuter.
  3. Ta bort stjälken på spenatbladena och skölj.
  4. Mixa nässlor och spenat i en matberedare.
  5. Lägg över i en kastrull och späd på med vatten och buljongpulver, låt koka upp och låt puttra några minuter.
  6. Häll på kokosmjölken.
  7. Garnera med myntablad och creme fraiche.

 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Rate this recipe: