Sandors pizza-skola, del 2 – Pizzaring


Igår gick vi igenom grunderna i hur du bakar den perfekta pizzadegen. Idag gör vi något tjusigt av den, närmare bestämt en pizzaring.


Knåda ut degen, antingen med fingrarna eller med en kavel. Placera en skål i mitten.


Lägg rökt skinka och mozzarella längs med skålen. Du kan även lägga salami eller gruyère, torskrygg eller lammkött, poängen är att här kommer fyllningen ligga.


När du lagt din valda fyllning kring skålen så häller du över tomatsås.


Lyft bort skålen och skär en stjärna i mitten av pizzan.


Vik in kanterna.


Vik även in insidan.


Vik hela kalaset.


Grädda på den högsta värmen din ugn klarar av tills pizzan fått fin färg. Använd utrymmet i ringen som skål för till exempel ruccola eller saltgurka.

***

Sandor Melank har mångårig erfarenhet av att baka pizzor både i andras och egna restauranger. Nu senast har han jobbat på pizza-restaurangen Port Corona på Mallorcas östkust i den pittoreska kuststaden Cala Rajada.