Favorit i repris – El meshwi à l’alèrienne

Morötter, champinjoner, potatis, selleri, doften av vitlök, kummin och mustig oregano.. Den här ugnsbakade lammrätten med algeriska anor bjöd Mahieddine hos La Gazelle på till Hötorgshallens tjusiga tidning Hallen nr 12. En snöregnig lågtrycksmåndag som denna så passar den utmärkt att plocka fram och drömma sig bort till soligare breddgrader med.

Detta är en perfekt vardagsrätt som också gör sig utmärkt i lunchlådan hela veckan! Eller, så länge den inte tar slut alltså.

Favorit i repris - El meshwi à l'alèrienne
 
Ingredienser
  • 1 ½ kg benfri lammstek
  • 2 lökar
  • 3 morötter
  • 3 mellanstora potatisar
  • 1 stjälk selleri
  • 3 tomater
  • 6 champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Instruktioner
  1. Värm ½ dl olivolja i en stekpanna och grilla eller stek köttets alla sidor under 15 minuter.
  2. Lägg köttet i en ugnsform penslad med olivolja och pensla köttet med resten av oljan.
  3. Tillsätt alla kryddor på köttet. Skär alla grönsaker i större bitar och lägg dem i ugnsformen. Tillsätt ½ liter vatten.
  4. Stek i ugnen i 200 grader under 40 minuter.
  5. Servera med harissa i en liten skål på sidan. Smaklig måltid!

 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Rate this recipe: