Handlare

Allt för grillen i Midsommar

Sill, färsk potatis, lax och jordgubbstårta är alla trogna inslag på midsommarlunchen. Men efter att du dansat små grodorna, hoppat säck och spelat kubb är det dags för nästa midsommartradition, du tänder grillen! Vi har snackat med Leffe på G-Nilssons Livs som gett oss sina 5 bästa tips för att lyckas med grillningen i Midsommar. Leffes grillskola Hälften — Hälften  Om du grillar på kolgrill är det ett bra tips att bara fylla hälften av grillen […]

Allt för grillen i Midsommar Läs mer »

Sol och Gelato

Den kanske mest efterlängtade dagen på året är här. Den där självande dagen när solen och värmen möts och strålar samman för första gången på månader. När allt du behöver är en tunn tygjacka, när körsbärsträden snart slår ut i blom och när kommer på dig själv med att höja blicken från maken, titta upp, nicka och le mot människor du möter på gatan. Det doftar vår och förväntan i luften — och med det

Sol och Gelato Läs mer »

Söndagstortellini med köttfärssås och creme fraiche

En enkel klassiker som inte kan gå fel. I den här rätten behöver du egentligen bara laga såsen eftersom att det finns så mycket god, färdiglagad tortellini att välja bland. Har du till exempel testat tryffel-fagottinon hos Carls Deli? För god.. Förslagsvis kan du servera dessa söta baguettesnittar med romatica-tomater och ricotta från Apulien till förrätt. Söndagstortellini med köttfärssås Serves: 4 Ingredients 2 paket tortellini (ca 800 gram sammanlagt) 2 st gula lökar 400 gram

Söndagstortellini med köttfärssås och creme fraiche Läs mer »

Kalvdagar

Kalvkött är mört och milt för finsmakaren! Smaksätts gärna med lika milda saker som till exempel grädde, milda örter, vitt vin och tomater. Lilla kalvskolan: Från Svenskt kött. Kött från djur upp till åtta månader ska betecknas ”ljust kalvkött”. Kött från djur som är mellan åtta och tolv månader gamla ska betecknas ”kalvkött”. Kött från djur äldre än tolv månader får inte kallas för kalvkött. Detta märks vanligen med ungnöt. Av märkningen ska även slaktålder

Kalvdagar Läs mer »

Recept: Böngryta med pastrami

Tidningen Hallen bad Bosphorus att ta fram ett mustigt recept att värma sig med när midvinternattens köld är hård. Det blev denna delikata böngryta med pastrami och grönsaker. Bosphorus vd Serdar Öztenar säger så här: ”Anatolien ligger i asiatiska delen av Turkiet och där har bajlväxter alltid spelat en viktig roll i mathållningen tack vare att de är näringsrika och innehåller mycket protein – man behövde inte äta kött till. Fortfarande äter man böngrytan som

Recept: Böngryta med pastrami Läs mer »

Give yourself a break – beställ Melanders nyårsmeny

Det är ingen hemlighet att många är lätt darriga på benen efter allt julstök. Man har sprungit i affärer, letat i skåpen efter gammelmormors gamla köttbullsrecept, svettats och stressat i köket inför den perfekta julen – eller åtminstone en som är helt okej. Det är precis nu som det är läge att låta axlarna sjunka och bara koppla av en stund. Inget mer receptgooglande, inga höga krav. Med allt det här i åtanke vill vi

Give yourself a break – beställ Melanders nyårsmeny Läs mer »

Adventskalender lucka 23: Färdiggriljerad julskinka

I lucka 23 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi en stressfri julskinka – den färdiggriljerade varianten hos G. Nilsson Livs. Dagen före dopparedagen hörni! Hoppas stressen inte är alltför påtaglig. Ifall du saknar tid och ork att stå och laga julmat hela morgondagen så kommer här ett tips: kör hemlagat ändå. Handlarnas hemlagade mat alltså! För all tid du inte haft till att lägga in sill och griljera skinka har handlarna gjort det istället i hela

Adventskalender lucka 23: Färdiggriljerad julskinka Läs mer »

Adventskalender lucka 22: Nötter till julbordet

I lucka 22 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi hela julens nötter från Pierias Livs. Nötter är bland det nyttigaste på hela julbordet. I en näve av naturens godis får du i dig både protein, fibrer, mineraler och vitaminer. Visa föredrar nötter med skal, det är trots allt lustfyllt att sitta med nötknäpparen och knäcka skal efter skal medan juldiskussionerna går varma. Andra föredrar rostade och saltade alternativ, med sin långa och smöriga eftersmak som gör

Adventskalender lucka 22: Nötter till julbordet Läs mer »

Adventskalender lucka 21: Vegansk mezebricka till julbord

I lucka 21 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett vegansk julbord från Bosphorus i Hötorgshallen. Julen behöver faktiskt inte vara köttets högtid, numera är det allt fler som skippar korv och skinkor till fördel för grönare alternativ. Och gröna alternativ, det är verkligen något du kan hitta hos Bosphorus Meze Store i Hötorgshallen! Här finns något för vegetarianen likväl som veganen, men även allergikern och den med specialkost som behöver veta exakt vad maten innehåller

Adventskalender lucka 21: Vegansk mezebricka till julbord Läs mer »

Adventskalender lucka 20: Rimmad julskinka

I lucka 20 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi mästerligt rimmade julskinkor från G. Nilsson livs. Att rimma en skinka innebär att salta den, både för smakens och förvaringens skull. Hos G. Nilssons livs på Hötorgshallens nedre plan har de rimmat julskinkan själva sedan 60-talet och idag står den andra och tredje generationens handlare, Leif och hans son Jonathan, vid rodret. De är ett familjeföretag med gott om kunskap med andra ord, här kan inte skinkan

Adventskalender lucka 20: Rimmad julskinka Läs mer »